Prirodni laseri

Tri recepta za usporavanje rasta dlačica

ŽENA iN 23.07.14, 15:09h

Tri recepta za usporavanje rasta dlačica
Noge ne želite brijati svaki dan, epilacija vam je preskupa, a vosak prenasilan? Evo vam tri brza recepta iz prirode za usporavnje rasta dlačica na nogama

 

Da bi tokom ljeta imali glatke, sjajne i njegovane noge veliku pozornost trebate obratiti na depilaciju. Noge ne želite brijati svaki dan, epilacija vam je preskupa, a vosak prenasilan? Evo vam tri brza recepta iz prirode za usporavnje rasta dlačica na nogama.

 

1. Kurkuma i sol

 

Indijke svoje noge održavaju svileno glatkima uz pomoć svježe kurkume i morske soli. Od ovih začina napravite pastu, dobro ju utrljajte na predio nogu, pa pustite da odstoji petnaestak minuta i isperite u toploj vodi. Iako ova metoda usporavanja dlaka nije naučno dokazana, praksa pokazuje da začini pale. Vjerovatno i zato što je riječ o abrazivnoj pasti koja djeluje poput pilinga, koji inače usporavaju rast neželjenih dlaka.

 

2. Šećerna pasta

 

Uklonite dlake uz pomoć šećerne paste koju možete napraviti i u vlastitom domu. Iscijedite sok pola limuna, pomiješajte ga s četvrtinom šalice meda i jednom šalicom šećera, pa tekućinu zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok se šećer ne rastopi. Pustite da se smjesa malkice ohladi (ali ne do kraja), pa ju u tankom sloju nanesite na noge koje ste prethodno poškropili s malo kukuruznog škroba. Prislonite na smjesu pamučnu krpicu, držite je uz nogu oko 30 sekundi, pa povucite tkaninu u smjeru suprotnom od onoga u kojem rastu dlake. Ovaj jeftini način prirodne depilacije uklonit će dlake s korijenom, te tako smanjiti bujnost dlaka na vašem tijelu.

 

3. Kamenom protiv dlaka

 

Plavac ili plovučac sigurno koristite u domaćoj radinosti za njegu stopala. No jeste li znali da će vam ovaj šupljikavi komad spužvaste stijene pomoći i kod problema s usporavanjem rasta dlaka na nogama? Tajna je u trenju! Držite ga pri ruci u kupatilu i njime svakodnevno trljajte kožu nogu. Pritom je dobro znati da bi noge trebale biti lagano prekrivene gelom za tuširanje dok trljate kamen o njih kako bi izbjegli povrede.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI