FOTOGRAFIJA KOJA JE GANULA SVIJET

Majka grli sina nakon prve hemoterapije...

Hronika 23.07.14, 14:55h

Majka grli sina nakon prve hemoterapije...
Svi ljudi koji imaju u porodici nekog ko se bori s rakom znaju koliko je to jedna teška situacija, kako sa samog pacijenta, tako i za njegove najbliže. Ova fotografija, na temu lica i naličja ove opake bolesti, govori mnogo više od riječi, a mnogima je poslužila kao inspiracija

 


Još dok je bio u maminom stomaku, Aiden Grabill sa Floride je obolio od izuzetno rijetke vrste raka, Vilmsovog tumora, zbog kojeg su, kada je imao samo tri godine, hirurzi morali da mu izvade bubreg.

 


Nakon teške operacije i dugog oporavka, uslijedile su mučne hemoterapije, a povrh svega, ovaj mališan morao je da se odrekne svojih predivnih zlatastih loknica.

 

aiden-grabil


Na sreću, Aiden u usvojoj borbi nije bio sam. Uz njega su, svojom ogromnom ljubavlju i podrškom, bili mama Ariana, starija sestra Carolina i tata Zach, koji je svojim foto-aparatom bilježio bitku svog hrabrog sinčića.


Poseban trenutak, koji je dirnuo srca mnogih, jeste fotografija na kojoj Ariana grli trogodišnjeg dječaka, iscrpljenog hemoterapijom.

 

majka-grli-sina-nakon-terapije

 

Ono što je zaista divno jeste što ova priča ima sretan kraj. Aiden danas ima pet godina i potpuno je zdrav dečkić. Njegov oporavak inspirisao je mnoge da nikad ne posustanu i ne odustanu. Nadamo se da će i vas.
 

 

(Telegraf/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

 

BLIN
KOMENTARI