INCIDENT U HRVATSKOJ

Riječki navijači vrijeđali tamnopute igrače Cityja na rasnoj osnovi, Viera povukao ekipu s terena

Sport 23.07.14, 13:31h

Riječki navijači vrijeđali tamnopute igrače Cityja na rasnoj osnovi, Viera povukao ekipu s terena
Engleska je u šoku. Mladi nogometaši Manchester Citya nalaze se na pripremama u Hrvatskoj, a za vrijeme prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Rijeke dogodio se, prema tvrdnjama Engleza, ispad. Naime, mladi Francuz iz redova Cityja Seko Fofana grubo je rasistički izvrijeđan

Patrick Vieira, šef Manchesterovih mlađih uzrasta, u dogovoru sa stručnim stožerom odlučio je povući momčad sa terena u istarskom Novigradu. Englezi su zatražili očitovanje HNS-a o ovom incidentu, a poručili su kako se nadaju da će krivci biti kažnjeni.

 

- Utakmica je prekinuta nakon rasnog vrijeđanja našeg mladog veznjaka Sekoa Fofane od strane člana protivničke momčad, piše u priopćenju Manchester Citya.

 

Utakmica je prekinuta krajem prvog poluvremena kada je Seko Fofana grubim prekršajem zaustavio Marka Marciuša za što je isključen, a trener Cityja Patrick Vieira odveo je momčad s terena pri vodstvu Rijeke 1:0.

 

- Koji su razlozi? Oni su poznati samo Patricku Vieiri, pitaju se na Kantridi.

 

U HNK Rijeci su u čudu i imaju svoje viđenje ove situacije

 

- Fofana je isključen jer je u jednoj minuti dva puta brutalno startao na naše igrače. Nakon što ga je sudac opravdano poslao u svlačionicu u teren je ušao Patrick Vieira, nešto je razgovarao s suca, a potom na čuđenje prisutnih povukao je svoju momčad izvan terena.

 

- Možda je Vieira očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj – rekao je Ranko Buketa, koordinator za struku mlade momčadi.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI