VIDEO/ TEKST OD KOJEG ĆETE SE NAJEŽITI

Ovi horor filmovi su zabranjeni jer su neke scene ubistava prave

Mediji 22.07.14, 18:54h

Ovi horor filmovi su zabranjeni jer su neke scene ubistava prave
Najpopularniji horor filmovi su uvijek oni koli obiluju veoma realističnim scenama. Mnogi horori su čak i zabranjivani zbog sumnje da pojedine scene brutalnog mučenja, silovanja i ubistava nisu gluma

Horor filmovi su jako popularni u filmskoj industriji još od Drakule i Frankenštajna, paralelno sa popularnošću rasla je i njihova zabrana u nekim zemljama.

 

Što zbog scena ubistava, krvi ili jednostavno jer je film previše užasan, neke zemlje još uvek imaju zabranu na određene filmove od kojih će vas sigurno proći jeza.

 

Ovo je top 8 filmova koji su poznati po velikom broju zabrana, a za koje mnogi ljubitelji horor filmova sumnjaju da nije reč o glumi već o stvarnim ubistvima.

 

Teksaški masakr motornom testerom (1974) – zabranjen u Zapadnoj Njemačkoj, Islandu, Francuskoj, Velikoj Britaniji…

Neki filmovi na ovoj listi dobri su samo zbog efekta šoka, ali neki zaista imaju kvalitete. “Teksaški masakr” je film o hipijevcima koji su se našli u sred ničega proganjani od vrlo bizarne porodice. Omiljen film, ali istovremeno i pravi horor – fest. Ipak bez obzira koliko je krvi proliveno, gluma u filmu uopšte nije loša, http://depo.ba/admin/articles/addčak naprotiv.

 

 

Testera 3D – zabranjen u Nemačkoj

Sedmi po redu film u “Testera” franšizi zbog narušavanja zakona o veličanju nasilja, zabranjen je u Njemačkoj. Međutim, zabranjeno je samo javno emitovanje filma, što znači da su Nijemci ipak mogli da ga gledaju u privatnosti svog doma i da posjeduju svoje lične kopije, a noćne more i odgovornost preuzimali su na sebe.

 

 

Zli mrtvi (1981) – zabranjen u Maleziji, Švedskoj, Velikoj Britaniji

Ovaj film je obožavan od strane pravih horor fanova. Kao što i počinje svaki film sličnog žanra i u ovom grupa studenata odlazi u napuštenu kolibu u kojoj ostaje da prespava, međutim svakog od njih zaposjeda đavo. Film je zbog zabrana morao nekoliko puta da mijenja ime, ali bez obzira na sve već više od 30 godina je jedan od najboljih bez obzira na silne zabrane. Možda je baš u tome i caka.

 

 

Posljednja kuća sa lijeve strane (1972) – zabranjen u Velikoj Britaniji

Ovo je film prvijenac čuvenog reditelja koji se kasnije proslavio sa “Horor u ulici Brestova”. Film počinje tako što odbjegli robijaši siluju i ubijaju djevojku i njenu drugaricu, međutim roditelji jedne od njih ubijaju robijaše. Film je zabranjen zbog prevelike količine sadizma i silovanja. Zabrana na ovaj film skinuta je tek 2002. godine.

 

 

Pljujem po vašim grobovima (1978) – zabranjen u Irskoj, Norveškoj, Australiji…

Ovaj film je baziran isključivo na silovanju i osveti. Žena po imenu Jennifer brutalno je zlostavljana od strane grupe muškaraca. Ona poslije toga kreće u osvetu na najkrvavije moguće načine. Dugačke scene silovanja i ubistava bile su dovoljan dokaz za zabranu. Rimejk filma koji se pojavio u 2010. godini je bolji od originala, ali je ipak zabranjen na Novom Zelandu.

 

 

Kanibal Holokaust (1980) – zabranjen u Italiji, na Islandu, Australiji, Velikoj Britaniji i drugim.

Italijanski horor film u kom grupa dokumentarista odlazi u šume Amazona da snima film o plemenima kanibala. Brutalnost prema ljudima, ali i životinjama su dovoljan razlog za zabranu, jer su prikazane toliko realistično da je čak i reditelj filma bio uhapšen zbog sumnje da je zaista izvršeno ubistvo. Kada su optužbe odbačene ipak je ustanovljeno da su zaista ubijali životinje na filmu. Zbog okrutnosti film je zabranjen skoro u svim zemljama.

 

 

Lica smrti (1978) – zabranjen u Australiji, Norveškoj, Finskoj, Velikoj Britaniji…

Djeca osamdesetih i devedestih, naročito ona koja su voljela horor filmove, čula su za ovaj film. Radnja filma je isključivo o ubistvima. Za razliku od 99% filmova, neka ubistva u ovom hororu su PRAVA! Samo 40% ubistava su lažna u filmu. Da li treba da napomenemo da je film zabranjen u više od 40 zemalja…

 

 

Istjerivač đavola (1973) – zabranjen u Velikoj Britaniji

Za razliku od ostalih filmova s liste ovaj horor je čak nominovan za Oskara, a dobio je dva. “Istjerivač đavola” je jedan od najboljih horor filmova svih vremena, ipak je bio zabranjen oko 11 godina u Britaniji. Zabrane je uslijedila zbog činjenice da glavni akter filma, djevojčica od 11 godina ima dosta seksualnih scena i vulgarnog govora. 1999. zabrana je najzad skinuta.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI