AMERIČKI POTPREDSJEDNIK TVRDI

Joe Biden: Pogledao sam Putina u oči i rekao mu: 'Vi nemate dušu'

Biznis Klub 22.07.14, 17:18h

Joe Biden: Pogledao sam Putina u oči i rekao mu: 'Vi nemate dušu'
Američki potpredsjednik Joe Biden u opširnom članku o njegovoj vanjskoj politici koji je objavljen u časopisu New Yorker, prisjetio se susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kremlju i ispričao nešto zanimljivo

Rad u vanjskoj politici američkog potpredsjednika Joea Bidena tema je opširnog članka koji je objavljen u časopisu New Yorker. U razgovoru s novinarom tog časopisa Biden se prisjetio zanimljivog razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kojega je posjetio u Kremlju 2011. godine u vrijeme dok je bio premijer. Tom anegdotom htio je ilustrirati koliko osobnost utječe na diplomatske odnose.

 

Svojedobno je američki predsjednik George W. Bush kazao da se zagledao u Putinove oči i "vidio njegovu dušu". Biden je pak, navodno kazao Putinu da nema dušu, prepričao je novinaru.

 

"Imao sam prevodioca i kada mi je pokazivao ured, rekao sam 'Nevjerojatno je što kapitalizam čini, zar ne? Imate fantastičan ured!' Na to se Putin nasmijao. Kada sam se okrenuo, bio sam mu ovako blizu", rekao je Biden držeći ruku nekoliko centimetara od svog nosa. "Rekao sam: 'Gospodine premijeru, gledam u vaše oči i mislim da vi nemate dušu'".

 

"To ste mu rekli?" upitao je začuđeni novinar Bidena.

 

"Apsolutno", odgovorio je Biden novinaru i nastavio: "On me pogledao, nasmiješio se i rekao: 'Razumijemo jedan drugoga'", ustvrdio je Biden i dodao: "Eto kakav je taj tip!"

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI