Naša stranka

Japanski ambasador govori šta cijeli svijet misli, ali stranke na vlasti nastavljaju po starom

Front 22.07.14, 13:22h

Japanski ambasador govori šta cijeli svijet misli, ali stranke na vlasti nastavljaju po starom
BiH neće imati pristup novcu koji želi donirati Japan, a zbog nesposobnosti domaćih vladajućih elita

 

Da imamo vlast koja ovu zemlju i naše građane shvata ozbiljno, bilo bi ih sramota otvorene i direktne kritike koja ovih dana stiže iz međunarodnih diplomatskih krugova. Ambasador Japana je zapravo prvi izgovorio istinu o svemu onome što se dešava u ovoj zemlji, ocijenio je danas generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić.

 

- Izjava kojom se zapravo izražava gnušanje ponašanjem domaćih političara, koja ne dolazi uobičajno od japanske diplomatije, je jasan pokazatelj da je ova vlast izgubila sav kredibilitet i da nas je učinila crnom ovcom u međunarodnoj zajednici - smatra Zuhrić.

 

Ovakve kritike, navodi on, natjerale bi političare da se zapitaju o svom radu, ali su stranke u vlasti ovog jutra nastavile po starom, kao da se ništa nije dogodilo.

 

Konačno, BiH neće imati pristup novcu koji želi donirati Japan, a zbog nesposobnosti domaćih vladajućih elita.

 

- Dok se SDPBiH hvali donatorskom konferencijom na kojoj smo dobili novac, od kojeg su dvije trećine novo zaduženje, svojom neažurnošću će vlast direktno ugroziti poplavljena područja i porodice koje su pretrpile štetu. Ispostavilo se da je vladajućim strukturama lakše pronaći kredit nego prihvati donaciju koja nam je obećana. Uzaludno je nadati se da će vladajuće stranke promijeniti, i apelirati na njih da učine bilo šta što bi išlo u korist građana Bosne i Hercegovine. Jedini izlaz iz ovog stravičnog moralnog, ekonomskog i političkog pada je promjena stranaka na vlasti - poručio je Zuhrić.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI