AUTOCESTE FBIH UPUTILE POZIV ČLANU PREDSJEDNIŠTVA BIH

Neka Komšić obiđe naša gradilišta, umjesto što vodi prljavu kampanju!

Front 22.07.14, 12:45h

Neka Komšić obiđe naša gradilišta, umjesto što vodi prljavu kampanju!
Naglašavaju da o tom preduzeću govore djela i činjenica da su dvije godine proglašeni za preduzeće koje je najviše investiralo u BiH, u kojem je više od 90 kompanija angažovano na izgradnji autoceste i zaposleno više od 5.000 radnika

 

Iz kompanije Autoceste FBiH danas je saopćeno da razumiju da je počela predizborna kampanja koja će biti "prljava", što se, kako navode, već vidi po istupima Željka Komšića i njegove partije.

 

JP Autoceste FBiH podsjeća da je Demokratska fronta - Željko Komšić jučer objavila saopćenje za javnost "Zlatko Lagumdžija živi u paralelnoj stvarnosti" u kojem je, između ostalog, navedeno da ne postoji količina novca u Elektroprivredi i Autocestama koja može sakriti činjenicu o postojanju dogovora između Izetbegovića i Lagumdžije.

 

- Mi razumijemo potrebu Komšića za političkom borbom, ali ga istovremeno podsjećamo na činjenicu da smo ga bezbroj puta zvali na naša otvaranja dionica, kao i obilaske gradilišta. Nadamo se da u budućnosti član Predsjedništva BiH neće koristiti neargumentovanu prljavu kampanju, a da mi nećemo biti njegovo oružje u političkoj borbi s Lagumdžijom i Izetbegovićem - navedeno je u saopćenju JP Autoceste FBiH.

 

Naglašavaju da o tom preduzeću govore djela i činjenica da su dvije godine proglašeni za preduzeće koje je najviše investiralo u BiH, u kojem je više od 90 kompanija angažovano na izgradnji autoceste i zaposleno više od 5.000 radnika.

 

Također, ističu da izgradnja autoceste na koridoru 5-C nije projekt jednog čovjeka i jedne partije, već projekt od državnog interesa.

 

- Smatrano da ovakvi napadi i optužbe nisu ništa drugo nego pokušaj da se minimizira i obezvrijedi rad naše kompanije. Mi pozivamo još jednom Komšića u funkciji člana Predsjedništva BiH da obiđe naša gradilišta i upozna se o radu naše kompanije pa da tek onda istupi u javnost kada je riječ o rezultatima rada ove kompanije - saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI