Do vikenda nestabilno s kišom

Kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

Hronika 22.07.14, 09:55h

Kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana
Intenzivnije padavine očekuju se u istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje će postojati uvjeti za pojavu grada

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije u jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim djelovima.

 

Intenzivnije padavine očekuju se u istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje će postojati uvjeti za pojavu grada. U večernjim satima očekuje se postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, a u istočnim područjima i pojačana jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 30 stepeni.

 

U srijedu, 23. jula, u BiH će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 12 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevne od 22 do 29 stepeni.

 

U četvrtak, 24. jula, bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od 11 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevne od 22 do 30 stepeni.

 

U petak, 25. jula, u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od 11 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevne od 22 do 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(Fena/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI