Koalicija 'Prvi mart'

Uvećat ćemo broj glasača putem pošte za 100 posto u Republici Srpskoj

Front 22.07.14, 08:55h

Uvećat ćemo broj glasača putem pošte za 100 posto u Republici Srpskoj
Želimo naglasiti da do kraja registracije imamo još sedam dana, te da moramo uraditi maksimum kako bi ovaj broj još više porastao, navodi se u saopćenju

 

Koalicija „Prvi mart“ pozdravila je posljednje izvještaje Centralne izborne komisije BiH o 17.000 novih glasača koji su se prijavili za glasanje putem pošte.

 

- Međutim, želimo naglasiti da do kraja registracije imamo još sedam dana, te da moramo uraditi maksimum kako bi ovaj broj još više porastao - navodi se u saopćenju.

 

Zahvaljuju na brojnim čestitkama, te koriste priliku da se zahvale Islamskoj zajednici, kao i brojnim organizacijama i džematima širom Evrope te Sjeverne Amerike, u kojima su djelovali aktivno na registraciji, kao i cijeloj bh. dijaspori širom svijeta koja je odgovorila na inicijativu za zaustavljanje opadanja broja glasača iz inostranstva.

 

- Pred nama je sada posao nadziranja i osiguranja dostavljanja glasačkih listića svim registrovanim građanima i građankama, a zatim i adekvatnog dostavljanja istih prema CIK-u u vrijeme izbora. Posao sa glasanjem putem pošte nije završen do 12. oktobra, te pred nama je da sada da osiguramo – ono što objektivno možemo očekivati, a to je postići rast od 100 posto važećih glasačkih listića iz inostranstva za područje RS-a u odnosu na 2010. godinu. Da napomenemo da je tada za područje entiteta RS poštom glasalo 12.549 osoba - poručuju iz "Prvog marta".

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI