VIDEO PRIČA DANA/NACIONALNA KLASA NA CTV/DEPO TV

Kada Huso pravi crkvu u Bugojnu

Nedjeljni magazin 21.07.14, 20:03h

Kada Huso pravi crkvu u Bugojnu
Druga epizoda dokumentarnog serijala „Nacionalna klasa“ donosi priču o privatnom poduzetniku iz Bugojna Husi Smajiću koji je na svojoj zemlji našao ostatke stare crkve i sada na istom mjestu započinje gradnju nove. OBAVEZNO GLEDANJE!

 

Husejn Huso Smajić je dugogodišnji privatni poduzetnik iz Bugojna. Godinama je sa svojom familijom naporno radio na svojoj pilani, počeo se baviti i proizvodnjom struje. Napravio je sebi kuću u planinskom predjelu u blizini Bugojna, te tu napravio predivno prirodno jezero.

 

A onda je na zemlji pored svoje kuće našao ostatke nekih starih zidina. Stručnjaci su rekli da je tu u 5. vijeku bila sagrađena crkva. Onda je Huso napisao pismo Vinku Puljiću u kojem ga je objavijestio o svojoj namjeri da tu, na svojoj zemlji, želi da se obnovi ta stara crkva...

 

 

Druga epizoda dokumentarnog TV serijala „Nacionalna klasa“ emitira se u ponedeljak uveče na CTV, a mogu je gledati i gledaoci DEPO TV-a. Emisiju su realizirali: snimatelj: Amer Beganović, montažer i novinar Jasenko Korjenić, dok je producent serijala Jasmin Duraković.

 

 

Ovu epizodu "Nacionalne klase" možete gleda OVDJE (klikni)!

 


DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN

BLIN
KOMENTARI