Medicinski tehničar pokušao namamiti djevojčicu na sastanak

Kanibal proglašen krivim: 'Ideja da vodimo ljubav i da te poslije pojedem jako je napaljujuća'

Hronika 21.07.14, 20:30h

Kanibal proglašen krivim: 'Ideja da vodimo ljubav i da te poslije pojedem jako je napaljujuća'
Na četverodnevnom suđenju u Canterburyu na jugoistoku Engleske doznalo se da je Dale Bolinger (58) kupio sjekiru dan prije planiranog susreta s djevojčicom, kojoj je rekao joj da joj želi odrubiti glavu

Britanski medicinski tehničar s kanibalskim sklonostima u ponedjeljak je proglašen krivim jer se pokušao sastati s 14-godišnjom djevojčicom s kojom je kontaktirao putem interneta i rekao joj da je želi pojesti.

 

Na četverodnevnom suđenju u Canterburyu na jugoistoku Engleske doznalo se da je Dale Bolinger (58) kupio sjekiru dan prije planiranog susreta s djevojčicom, kojoj je rekao joj da joj želi odrubiti glavu.

 

Taj otac troje djece u kontakt s 'Evom' – čiji pravi identitet nije utvrđen, ali se predstavila kao Meksikanka koja živi u Njemačkoj – stupio je na internetskoj stranici Dark Fetish Network.

 

Na svom je profilu tvrdio da je već pojeo 39-godišnju ženu i petogodišnje djete, iako je na sudu to zanijekao, rekavši da se 'radi o fantaziji'.

 

U razgovorima s 'Evom' govorio je kako bi s njome želio voditi ljubav i potom je pojesti.

 

"Ideja da vodimo ljubav i da te poslije pojedem JAKO je napaljujuća", napisao je. "Kažu da sam vrlo darežljiv ljubavnik i bio bih darežljiv i prema tebi prije nego što te pripremim za jelo", rekao je.

 

Dogovorio je susret s 'Evom' u Ashfordu u septembru 2012., ali se ona nije pojavila.


Njihove razgovore kasnije je otkrio FBI u New Yorku i pomoću e-mail adrese doznao da Bolinger živi u Kentu. Američki su istražitelji informaciju potom proslijedili britanskim kolegama.


Kazna Bolingeru bit će izrečena 19. septembra, nakon psihijatrijskog vještačenja.

 

(Danas.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI