Vučić na sastanku sa Bosićem i Tadićem

'Srbija se neće mešati u izbornu volju građana Republike Srpske'

Front 21.07.14, 16:36h

'Srbija se neće mešati u izbornu volju građana Republike Srpske'
Na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika SDS-a Republike Srpske Mladena Bosića, premijer Vučić istakao je da će Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom i dalje pružati podršku bh. entitetu Republika Srpska.

 
Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa Mladenom Bosićem, predsjednikom Srpske demokratske stranke iz bh. entiteta Republike Srpske. Sastanku je prisustvovao i kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić, javlja dopisnik Anadolu Agency.

 

Premijer Vučić je na početku razgovora rekao da Srbija, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Sporazumom o specijalnim vezama sa Republikom Srpskom, podržava Republiku Srpsku i da će joj i dalje tu podršku pružati.

 

"Srbija će uvek štititi stabilnost Republike Srpske unutar teritorijalno celovite Bosne i Hercegovine", rekao je predsjednik Vlade Srbije, navedeno je u saopštenju Službe za medije premijera Vučića.

 

Vučić je predstavnicima SDS-a rekao da se ni on, ni Vlada Republike Srbije, ni politička stranka koju on vodi, neće miješati u izbornu volju građana Republike Srpske i da će tu volju poštovati.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI