VELIKA OČEKIVANJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU

Terzić: Možemo se nositi sa svim protivnicima u grupi, ali Hrvatska je favorit za prvo mjesto

Sport 21.07.14, 12:19h

Terzić: Možemo se nositi sa svim protivnicima u grupi, ali Hrvatska je favorit za prvo mjesto
Rukometaš mađarskog Veszprema i reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić u izjavi za Agenciju FENA osvrnuo se na jučerašnji žrijeb grupa svjetskog prvenstva u Kataru 2015. godine

Nakon pobjede u dvomeču baraža protiv selekcije Islanda, BiH je saznala da će u Kataru igrati u grupi B, zajedno sa selekcijema  Hrvatske, Irana, Tunisa, Austrije i Makedonije.

 

Terzić vjeruje da je Hrvatska zbog svog bogatog iskustva i igračkog kadra favorit grupe, ali i jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje, dok su ostale ekipe manje-više izjednačene po snazi i bit će zanimljivo vidjeti ko će izboriti drugo mjesto u grupi.

 

- Austrija je redovan učesnik velikih takmičenja i uvijek ostvari solidan rezultat. Tunis igra agresivan i brz rukomet i redovan je učesnik svjetskih prvenstava. Većina njihovih igrača igra u Francuskoj, imaju nezgodan sistem odbrane i sigurno će biti snažan protivnik. Makedonija je već par godina konstantan učesnik velikih takmičenja, ali kada uporedimo njih i nas, mislim da nema velike razlike u kvaliteti - rekao je Terzić.

 

Naglasio je da se reprezentacija BiH sigurno može nositi s većinom ekipa u grupi, ali da će svaka utakmica iziskivati maksimum od svih igrača.

 

- Sigurno je da ćemo se boriti protiv svakog protivnika. Jedino ne znam šta možemo očekivati od Irana, jer ta ekipa mi je nepoznata. Ako nas poštede povrede i damo sve od sebe možemo ostvariti pozitivan rezultat. Prvi put smo na velikom takmičenju, ali plasirali smo se zasluženo i ne trebamo se osjećati inferiornim u odnosu na ostale ekipe - zaključio je Terzić.

 

Terzić se priključio pripremama ekipe nakon što se oporavio od operacije lateralnog ligamenta skočnog zgloba. Nada se da će brzo ući u takmičarsku formu, koja bi mu omogućila da se priključi pripremama reprezentacije BiH i da spreman otputuje u Katar na svjetskog prvenstva
naredne godine.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI