Snima se nova HBO serija

Walter White iz 'Breaking Bada' postaje američki predsjednik

Mediji 18.07.14, 14:05h

Walter White iz 'Breaking Bada' postaje američki predsjednik
Bryan Cranston glumit će u HBO-ovoj adaptaciji broadwayske drame "All the Way"


Američki glumac i zvijezda popularne serije 'Breaking Bad' Bryan Cranston vraća se na male ekrane u ulozi američkog predsjednika Lyndona Johnsona u seriji "All the Way" za koju je HBO nedavno otkupio prava, piše Entertainment Weekly.

 

U seriji će se uz Cranstona koji će reprizirati svoju ulogu 36. američkog predsjednika, pojaviti ista glumačka ekipa kao i na Broadwayu.

 

"All the Way" je povijesna drama američkog dramaturga Roberta Schenkkana koji će je adaptirati i za male ekrane, a izvršni producent bit će Steven Spielberg.

 

"All the way" je prošli mjesec ovjenčana Tonyjem kao najbolja predstava, a Cranston je na svečanosti u newyorškom Radio City Music Hallu proglašen najboljim glumcem u predstavi.

 

Predstava je s prikazivanjem prestala 29. juna nakon 131 izvedbe u pozorištu Neil Simon, a broadwayski box office rekord srušila je kada je u osam izvedbi uprihodila više od 1,4 milion dolara, što niti jednoj predstavi u jednoj sedmici igranja nije uspjelo.

 

Drama prati prvu godinu Johnsonovog predsjednikovanja nakon ubistva Johna F. Kennedyja u novembru 1963.

 

Priča prati dvije paralelne putanje - Johnsonove napore da se usvoji Zakon o građanskim pravima iz 1964. i njegovu kampanju za ponovni izbor.

 

Uz Cranstona je glumio ansambl od 20 glumaca koji su se u predstavi, koju je režirao Bill Rauch, izmjenjivali u većem broju uloga.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI