NI ONA NIJE SAVRŠENA

Znate li kako izgleda Barbie bez šminke? E, pa pogledajte...

ŽENA iN 18.07.14, 13:52h

Znate li kako izgleda Barbie bez šminke? E, pa pogledajte...
Slika ovakve 'au naturel' Barbie osvježavajuća je i podsjeća ljude da je barbie samo lutka i nikako ne bi smjela utjecati na pojam ljepote koji pokušavaju dostići mlade djevojke

 

 

Dizajner iz Meksika Eddi Aguirre kreirao je Barbi bez šminke. Aguirre je za jedan magazin napravio ilustraciju za editorijal o šminki. Stvorio je Barbie koja na licu ima i podočnjake, i pjegice, raščupanu kosu, masnu kožu i aparatić na zubima.


Dakle, sve ono što ima gotovo svaka žena prije nego na svoje lice nanese puder, maskaru, i sva ta sredstva za uljepšavanje.

 

barbie-bez-sminke


U svom portfoliu ovaj je umjetnik dao slijedeće objašnjenje:


'Ilustracija koja je prikazana u specijalnom editorijalu za šminku prikazuje Barbie prije i poslije šminkanja (nitko nije savršen)'.


Proteklih nekoliko godina sva je prisutnija kampanja koja bi osvijestila prirodnu ljepotu. Modni časopis Marie Claire je 2010. je u editorijalu pokazao Jessicu Simpson bez šminke, a prošle sedmice isto to je učinila i Mariah Carey.


Slika ovakve 'au naturel' Barbie osvježavajuća je i podsjeća ljude da je barbie samo lutka i nikako ne bi smjela utjecati na pojam ljepote koji pokušavaju dostići mlade djevojke.


(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI