VIDEO IZJAVA DANA/ALEKSANDAR VUČIĆ, POTPREDSJEDNIK VLADE SRBIJE

Priznajem, puno toga sam naučio od smirenog i odgovornog Fahrudina Radončića

Arhiva 06.01.14, 16:43h

Ja mogu da kažem da sam više ja imitirao njega nego on mene. I što je pošteno da kažem, ne bi bilo fer da se takvo nešto sakriva. On je jedan veoma smiren i odgovoran čovjek i nisam malo toga naučio od Fahrudina Radončića, kao što se trudim da od svih ljudi, od kojih je moguće, ponešto naučim – izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pred šokiranim beogradskim medijima

aleksandar vučićPrvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu, govoreći pred okupljenim novinarima u sjedištu SNS-a, zahvalio na nagradi „Ličnost godine“ koju mu je dodijelio sarajevski list „Dnevni avaz“, ali je iznio i niz komplimenata na račun ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

- Mogu da zahvalim “Dnevnom avazu”. Veoma sam zahvalan što sam dobio takvu vrstu nagrade u BiH. To pokazuje - dobiti nagradu i u Banjoj Luci i u Sarajevu - da neki ljudi spolja cijene nečiji trud, rad i nečiji angažman.

Potom je Vučić dodao:

- A, znate, na engleskom znam napamet, ali ću pokušati da parafraziram na srpskom izjavu Teodora Ruzvelta, koji je govorio da „nisu oni koji kritikuju ti na koje uvijek možete da računate i čije riječi uvijek možete da računate, i da nisu oni ti koji onima koji nešto rade uvijek treba da nađu nešto da su mogli bolje da urade ili da nisu sve na najbolji način uradili. Oni koji zaslužuju poštovanje su oni koji rade, i oni koji rješavaju probleme, pa makar i griješili“.

- Da li sam griješio? Svakako, ali sam se trudio da radim najviše i nikome neću da priznam da je radio više, kazao je Vučić, a zatim je prokomentirao i svoj odnos sa ministrom Radončićem.



- Mislim da je “Kurir” objavio da Fahrudin Radončić, da se ne našalim nego da budem ozbiljan, kroz osmijeh ću reći, da Fahro Radončić imitira mene. Evo, ja mogu da kažem da sam više ja imitirao njega nego on mene. I što je pošteno da kažem, ne bi bilo fer da se takvo nešto sakriva. On je jedan veoma smiren i odgovoran čovjek i nisam malo toga naučio od Fahrudina Radončića, kao što se trudim da od svih ljudi, od kojih je moguće, ponešto naučim - rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

(Avaz/DEPO PORTAL)