SATIRA/SELEKTOR SAFET SUŠIĆ IZ ČIKAGA: Protiv Meksika će igrati samo oni koji pjevaju himnu!

Srijeda | 30.05.2012.

Nakon sramotne igre u Dablinu i poraza od reprezentacije Irske, izabrana nogometna vrsta Bosne i Hercegovine u Čikagu očekuje još jedan prijateljski susret, ovaj put sa reprezentacijom Meksika, koji će se odigrati u četvrtak

Protiv Meksika će igrati samo oni koji pjevaju himnu!

Piše: Elis Bektaš

U izjavi za BL!N portal selektor Sušić se osvrnuo na stanje u timu nakon očajno lošeg izdanja u Dablinu:

- Ljut sam na igrače! Mogu da razumijem da su umorni nakon tek završenih nacionalnih prvenstava, ali ne mogu i ne želim da razumijem odbijanje da pjevaju nacionalnu himnu Bosne i Hercegovine prije početka utakmice. Tako se ne gradi timski duh, rekao je iznervirani Sušić, a potom nastavio:

- U toku sutrašnjeg dana svim igračima koji su pozvani u reprezentaciju biće ponuđen na potpis ugovor kojim se obavezuju na pjevanje himne Bosne i Hercegovine. Onaj ko odbije da potpiše taj ugovor ili ko bude izvrdavao pjevanje, neka ne računa na reprezentativni status dok sam ja selektor. A po povratku u Sarajevo, prva stvar koju ću uraditi biće da angažujem Deena Backovića u svojstvu muzičkog trenera.

U telefonskom razgovoru sa Edinom Džekom saznali smo da većina igrača reprezentacije nema ništa protiv potpisivanja ugovora i da već nekoliko dana uvježbavaju pjevanje himne.

- Ja lično, a ni moji drugovi iz reprezentacije ne vidimo problem sa pjevanjem himne. Uostalom, naša je himna takva da je i gluhonijem može pjevati.


BL!N MAGAZIN

comments powered by Disqus

Transparency International BiH


Promo


DEUTSCHE WELLE