za kupovinu alumine

Vlasnik Binga posudio novac fočanskom biznismenu: Da me zovne u pola noći i kaže 'treba mi bubreg' ja bih mu dao

Biznis Klub 18.05.24, 12:42h

Vlasnik Binga posudio novac fočanskom biznismenu: Da me zovne u pola noći i kaže 'treba mi bubreg'  ja bih mu dao
„Alumina“ je u 2022. godini imala dobit od 28 miliona KM, dok je u prošloj iznosila manje od dva miliona maraka

 


Vlasnik kompanije „Bingo“ Senad Džambić novčanom pozajmicom je pomogao vlasniku firme „Pavgord“ Gordanu Pavloviću da postane većinski vlasnik „Alumine“, otkriva Capital. 

 

- Jesam uzeo pozajmicu od vlasnika „Binga“. Nas dvojica smo prijatelji, pomažemo jedan drugog koliko možemo. On više pomaže meni, nego ja njemu, jer on više i ima -  kaže Pavlović za Capital.

 

Da me zovne u pola noći i kaže „Goci, treba mi bubreg“, nastavlja Pavlović, ja bih mu dao, ali ne zbog para i pozajmica, već zbog njegove čovječnosti.

 

- Senad je izuzetan čovjek i zato je i napravio to što ima -  kaže Pavlović.

 

Na pitanje da li postoji mogućnost da vlasnik „Binga“ pozajmicu konvertuje u suvlasništvo „Alumine“ o čemu se spekuliše u javnosti, Pavlović kategorično kaže da od toga nema ništa.

 

- Ma neće on to, druže. Čovjek se bazirao na trgovinu, tržne centre i kirije. I on bi prodao proizvodne firme koje ima i riješio se toga, njemu je to samo glavobolja. Čovjek dnevno zarađuje milion maraka i da njemu sada treba „Alumina“ i 1.500 radnika. Nema od toga ništa -  kaže Pavlović.

 

Podsjećamo, iako stečaj u FG „Birač“ još nije okončan, „Pavgord“ je na osnovu sudskih presuda u izvršnom postupku nedavno uspio da preuzme „Aluminu“ i postane vlasnik najvrednijeg dijela FG „Birač“.

 

Detalji te prodaje zvanično nisu objavljeni.

 

„Alumina“ je u 2022. godini imala dobit od 28 miliona KM, dok je u prošloj iznosila manje od dva miliona maraka.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI