resorni ministar

Lakić o nesreći u rudniku: Na lice mjesta su odmah izašli inspektori, u stalnom smo kontaktu

Hronika 03.05.24, 16:07h

Lakić o nesreći u rudniku: Na lice mjesta su odmah izašli inspektori, u stalnom smo kontaktu
Naše misli su uz unesrećenog rudara i njegovu porodicu i nadamo se pozivitnom ishodu - zaključio je Lakić


Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić oglasio se o nesreći koja se dogodila u jami rudnika Mramor.

 

- Danas, u jutarnjim satima, smo dobili informaciju da se u jami u Mramoru desila nesreća u kojoj je jedan kopač ostao zatrpan. Iz rudnika su nam javili da još uvijek nemaju daljnje informacije o detaljima nesreće niti o stanju radnika. Na lice mjesta su odmah izašli inspektori i urgentni tim za spašavanje, koji daju sve od sebe da dođu do rudara -  naveo je.

 

Potom je dodao:

 

- Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je u stalnom kontaktu s upravom rudnika, kojima smo ponovo poručili da im stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi što prije pronašli rudara i pružili mu potrebnu pomoć. Razgovarali smo i sa direktorom Elektroprivrede, dr. Sanelom Buljubašićem, koji je izašao na teren da razgovara sa upravom rudnika i timom spasioca, ali i do porodice rudara kako bi im pružio podršku u ovim neizvjesnim trenucima. Naše misli su uz unesrećenog rudara i njegovu porodicu i nadamo se pozivitnom ishodu - zaključio je Lakić.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI